NORMANDIA 1944

OPERACIÓ OVERLORD

Tarda-nit del 5 de juny de 1944, el compte enrere per al dia D havia començat. Al quarter general de l'alt comandament aliat a Gran Bretanya s'ultimen els detalls del desembarcament. Els detalls de l'operació són infinits i els estreteges fa dies que no poden aclucar l'ull. Però mesos i anys abans, tots dos bàndols van tenir contacte amb una altra classe de 'tècnics' que no tenien res a veure amb estratègies militars...


12.01.2009
Text: ROBERT CLYDE
Fotos: PERE CASANOVAS

Aquest dia una activitat frenètica envaïa un fosc i secret soterrani, en algun punt del sud d'Anglaterra. La gran preocupació que va mantenir en suspens al comandament aliat fins a l'últim moment va ser la meteorologia, fins al punt que les previsions van obligar a retardar l'ofensiva 24 hores més tard. Així l'Operació Overlord, nom en clau que s'havia donat al desembarcament, va quedar definitivament fixada per al 6 de juny de 1944.

Fins aquí res de nou que a les cròniques no s'hagi registrat, però abans d'arribar a aquest moment, els preparatius van trasbalsar a més d'un militar de l'alt comandament aliat, fins i tot al mateix Winston Churchill, que en cap moment va veure clara la victòria sobre l'exèrcit nazi.

Els espies aliats anaven confirmant en els seus informes, cosa que ja se sabia des que Hitler va aparèixer en l'escena política alemanya, la seva dependència per les pràctiques màgiques i, especialment, per l'astrologia.

Ir a capítol:  Següent