GLADIADORS DE TARRACO

TARRAGONA, ESPAI DE SENSACIONS – III

Cada mes de maig des de l'any 1998, es celebra a la ciutat de Tarragona el festival romà “Tarraco viva”, unes jornades que la ciutat dedica a la divulgació del món romà i a la profunda petjada que aquest va llegar a la ciutat. Una de les escenificacions representa el combat entre gladiadors, que va arribar a ser el més popular dels espectacles en tot l'urbs romà.


02.09.2009
Text: JOSEP Mª ROSELLÓ
Fotos: THOR JURODOVICH

Durant dues setmanes la ciutat s’hi aboca en aquest suggestiu esdeveniment que tant interès desperta entre propis i forans, rememorant els orígens romans de la ciutat de Tarragona a través de la reconstrucció de la vida quotidiana de la qual va ser una de les més importants colònies romanes a la Mediterrània. Una cel·lebració que ens acosta a la interpretació d'aquella societat alhora que divulga el coneixement del món romà. Probablement, sigui aquesta la més important i completa mostra que es du a terme a Europa sobre aquesta temàtica.

Entre d’altres actes, es celebren jornades gastronòmiques en les quals s'han recuperat les antigues receptes culinàries romanes; tallers artesanals que mostren les tècniques de fabricació de papirs, orfebreria o terrissa; itineraris arqueològics guiats, lectures i fins i tot, es mostren joguines i jocs als que jugaven els nens tarragonins fa gairebé 2.000 anys; en definitiva, la vida quotidiana de la que va arribar a ser capital de la Hispània Romana.

Potser el més il·lustratiu d'aquesta mostra són les que escenificaven rituals, les litúrgiques, els actes públics i les celebracions. D'entre aquests destaca un que va arribar a ser el més popular i festejat pels ciutadans romans de tots els racons de l'imperi: els combats de gladiadors.

Ir a capítol:  Següent